Date înmatriculare

Date vehicul

Date tehnice

Date proprietar

Date poliță

Oferte

Putem completa automat datele autovehiculului și proprietarului. Pentru aceasta, avem nevoie de poze ale cărții de identitate a proprietarului și ale certificatului de înmatriculare al vehiculului.

       
Opțional pentru obținerea cotației de la Grawe. Nu influențează prețul.

Date proprietar (din talon)

Adresă domiciliu (din CI)

Date poliță

Maxim 60 de zile în avans. IMPORTANT! Introduceți data cu atenție. Suprapunerea datei cu o poliță valabilă existentă sau lipsa de continuitate cu data de expirare a poliței curente nu e acceptată de unele companii de asigurări. Puteți consulta data valabilității poliței aici.
Pentru oferte pe perioade de 1, 2 sau 3 luni, vă rugăm să ne contactați telefonic, Whatsapp sau pe email.

Acorduri

Informarea Precontractuală *

Date contact / Confirmare identitate

Conform legislației în vigoare (art. 44 si 45 din Norma 22/2021), este obligatoriu să vă confirmați identitatea prin verificarea accesului la adresa de email înainte de obținerea ofertelor.

(asigură-te că e corect, ofertele le vei primi pe mail)
(asigură-te că e corect, posibil să primești un cod de confirmare)

Info

Despre asiguratori

Polițele RCA sunt emise în numele societăților de asigurare de către SC ABA Digitech SRL, înregistrată în Registrul Intermediarilor în Asigurări și/sau Reasigurări sub numărul RAJ-554685 ca asistent în brokeraj Safety Broker de Asigurare S.A., număr înregistrare Registrul Brokerilor: RBK-293.

Polițele de asigurare RCA sunt emise în mod automat, fără confirmarea telefonică a datelor completate. Vă rugăm să verificați corectitudinea acestora. Polițele de asigurare emise nu pot fi anulate.

Despre RCA format electronic

Condițiile contractuale RCA sunt cele prevăzute prin dispozițiile Legii nr. 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și prin prevederile Normei ASF 20/2017 privind asigurările auto din Romania, care se regăsesc postate la adresa: https://asfromania.ro/legislatie.

Începând cu data de 10.09.2020, șoferii pot face dovada încheierii asigurării RCA și prin prezentarea unui document electronic cu polița emisă, în cazul unui control al Poliției. Este eliminată astfel obligativitatea prezentării poliței în format tipărit - documentul electronic având aceeași valoare legală.

Atenție! Anumiți asiguratori pot solicita pentru validare, înainte de emiterea poliței, transmiterea unei copii a certificatului de înmatriculare, carte identitate proprietar și/sau cupon de pensie sau Certificat de întregistrare fiscală, la adresa suport@pretulmeu.ro. Emiterea poliței RCA se face doar după primirea acestor documente.

După finalizarea comenzii, în cazul în care constatați că datele introduse sunt incorecte, vă rugam să ne inștiințați pe email la adresa suport@pretulmeu.ro. Corectarea se poate realiza doar în baza unei copii a talonului sau cărții de identitate a autovehiculului.

Format carte verde

Documentul Carte Verde reprezintă de fapt un certificat internațional de asigurare în baza căruia, proprietarul/utilizatorul/conducătorul vehiculului pentru care documentul a fost eliberat, este asigurat în privința răspunderii civile pentru pagubele produse prin intermediul vehiculului respectiv, în conformitate cu legislația fiecărui stat pentru care documentul de asigurare este valabil.

Un document de asigurare Carte Verde este valabil pe teritoriul statelor ale căror simboluri nu sunt barate/tăiate cu ”X” pe formularul documentului; În cazul în care aveți încheiată o asigurare RCA, pe perioada valabilității acelei asigurări aveți în mod automat și o asigurare Carte Verde valabilă pentru teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene precum și pentru teritoriul Islandei, Norvegiei, Liechtenstein, Elveției și Serbiei fără a plăti nici o primă de asigurare suplimentară.

Este recomandat tuturor deținătorilor de vehicule ca înainte de plecarea într-o călătorie în afara României să verifice perioada de valabilitate a asigurării Carte Verde pentru ca această perioadă să acopere toata durata deplasării și de asemenea să verifice ca polița să fie valabilă în toate țările traversate/vizitate, respectiv simbolurile acestor țări indicate pe poliță să nu fie barate.

Începând cu data de 01.07.2020, societățile de asigurare din Romania tipăresc polițele de asigurare Carte Verde pe suport de hârtie albă.

Despre decontarea directă

Decontarea directă reprezintă serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asigurați, care se ofertează obligatoriu de către asigurator, iar achiziția acestuia este opțională de către asigurat. Decontarea directa oferă celui păgubit într-un eveniment auto, opțiunea de a se adresa propriului asigurator în vederea soluționării dosarului de dauna și a primirii despăgubirii.

Decontarea directă între asiguratorii RCA este aplicabilă la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: accidentele auto se produc pe teritoriul României între două vehicule, ambele vehicule implicate sunt înmatriculate/înregistrate în România. Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, fără vătămari corporale și ambele autovehicule au asigurare RCA valabilă la data evenimentului.

Grila de comisioane

Tarifele RCA sunt calculate în funcţie de strategia adoptată de către asigurătorul RCA. Oferta asigurătorului RCA este valabilă pentru o perioadă de minimum 10 zile lucrătoare şi conţine prima netă de distribuție, comisionul de intermediere, clasa bonus-malus, eventuale clauze și acoperiri suplimentare. Comisionul este un procent din prima de asigurare și este plătit de către asigurator către broker pentru asigurările vândute.

Sistemul bonus-malus

Sistemul bonus-malus influențează prima de asigurare RCA în funcție de daunalitatea înregistrată în perioada de referință. În situaţia în care în perioada de referință nu au fost înregistrate daune plătite, la reînnoirea poliței RCA veți beneficia de un bonus, respectiv o reducere a primei de asigurare. În situația în care în perioada de referință au fost înregistrate daune plătite, la reînnoirea poliței RCA veți fi penalizat prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare. Sistemul bonus-malus este format din 8 clase de bonus (B) şi 8 clase de malus (M). Reducerea maximă (bonusul) de care un asigurat poate beneficia este de 50%, în timp ce penalizarea maximă (malusul) care poate fi aplicată este de 180%. La stabilirea unui malus contează data plății daunei și nu data producerii acesteia, sau persoana care a condus vehiculul.

În situația în care în calitate de persoană fizică dețineți mai multe vehicule, atunci beneficiați de aceeași clasă a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele. Clasa bonus-malus se transferă automat la vânzare-cumpărare de autovehicule de către persoanele fizice, în funcție de CNP. Dacă doriți să vă mențineți clasa de bonus-malus în cazul în care aveți înregistrate daune, prin contractul RCA puteți conveni cu asigurătorul posibilitatea răscumpărării, ceea ce înseamnă că veți suporta contravaloarea despăgubirii corespunzătoare evenimentului, dar nu veți fi penalizat prin aplicarea procentului de malus. In cazul persoanelor juridice, fiecare autovehicul nou achiziționat pornește cu clasa de bonus B0. În cazul vânzării-cumpărării succesive de autovehicule de către persoanele juridice, se poate cere transferul clasei de bonus malus de la auto înstrăinat la un auto nou dobândit, printr-o solicitare adresată asiguratorului, în acest sens.

Încărcare...