Sfaturi pentru o călătorie în străinanate în siguranță

Sfaturi pentru o călătorie în străinanate în siguranță
 
Planifica orice calatorie de business sau de placere din timp si cu atentie. Verifica constant informarile liniilor aeriene, intarzierile si anularile de zbor sunt tot mai frecvente si cauzeaza neplaceri. Arunca o privire pe site-ul MAE pentru a verifica daca nu exista o avertizare de calatorie pentru zona in care intentionezi sa te deplasezi. Vara aceasta deosebit de fierbinte a atras avertizari de calatorie pentru tari si zone in care nu ai fi identificat vreun risc in trecut. De asemenea pot fi destinatii cu crestere a gradului de risc cauzat de manifestari civile, sunt destinatii in care exista anumite coduri de conduita care trebuie respectate si sunt destinatii in care deplasarea nu poate fi efectuata fara existenta unui pasaport medical care sa certifice efectuarea unor vaccinuri preventive impotriva unor maladii locale. 

https://www.mae.ro/travel-alerts 

Ce nu poate sa lipseasca din bagaj: actele de identitate, voucher-ul de cazare si asigurarea medicala pentru strainatate. Desi asigurarea de calatorie nu este obligatorie, ea este recomandata ferm de catre MAE ca masura de preventie. Asigurarea medicala ofera protectie in cazul in care survine un accident sau o imbolnavire pe perioada sederii in strainatate, acces rapid la orice clinica de stat sau privata, buget pentru medicamente si contravaloare costuri de repatriere medicala de urgenta sau in cazurile dramatice, costurile de repatriere in caz de deces. 

Daca consideri ca deplasarile in UE sunt sigure doar fiind in posesia cardului European de sanatate, iti aratam mai jos limitarile in comparatie cu o asigurare medicala, pentru a lua o decizie fiind complet informat. 

Încărcare...