Avantajele asigurării CASCO

Avantajele asigurării CASCO
 
Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa a autovehiculului apartinand unei persoane fizice sau juridice prin care sunt acoperite pagubele produse  in urma unui eveniment rutier sau ca urmare a manifestarilor unor fenomene atmosferice, cadere de corpuri, incendiu, furt sau vandalism. 

Esti constient de costurile tot mai mari cu reparatiile elementelor de caroserie, vopsit, inlocuirea elementelor vitrate, in caz de avarii? Acest lucru face ca asigurarea casco sa constituie un cost prevazut cu intelepciune in buget daca esti proprietar de vehicul cu o vechime de pana in 10 ani, ca regula generala. 

Pentru ca asigurarea casco este de regula mai scumpa decat asigurarea RCA, are riscurile construite gradual, in calitate de asigurat, putand sa optezi pentru o asigurare “full casco” cu toate riscurile, mai putin excluderile sau clauze restranse prin acoperirea unor riscuri limitate. Aceste riscuri pot fi: fenomenele atmosferice, caderi de corpuri pe autovehicul, furt, vandalism, incendiu, asistenta rutiera. Varianta full contine ca extindere ciocnirile din vina ta in calitate de asigurat sau a celui care a condus auto cu acordul tau, suprafetele vitrate, jantele si anvelopele, pagube produse de autori necunoscuti. De asemenea mai pot fi acoperite tractarea pana la cel mai apropiat service, accidentele persoanelor din auto, precum si alte riscuri. Lista completa de riscuri si excluderi trebuie studiata in momentul solicitarii de oferte personalizate. 

Pentru un control al costului de asigurare, se recomanda achizitia asigurarii cu fransiza care poate fi stabilita de la pragul minim de 100 eur per eveniment pana la praguri de 1000 de eur per eveniment, in functie de asigurator. Fransiza poate fi fixa sau progresiva in functie de numarul de daune despagubite intr-un an de asigurare. Fransiza reprezinta partea de cost al unei despagubiri, care este suportata de asigurat. 

Pentru persoanele juridice detinatoare de autovehicule cu vechime de pana in 10 ani, asigurarea casco reprezinta o alegere care constituie atat un control al bugetului, un control al reparatiilor si inlocuirilor de piese in service autorizate si, cat si o educare a celor care conduc autovehiculele asigurate prin asumarea responsabilitatii in trafic. Acest lucru este indus de introducerea fransizei si alocarea ei in sarcina soferului vinovat de accident. 

Analiza oportunitatii asigurarii casco si compararea ofertelor se recomanda a se face impreuna cu un consultant specializat 
Încărcare...